Британската рок група Дженесис потвърди, че се събира за турне през

...
Британската рок група Дженесис потвърди, че се събира за турне през
Коментари Харесай

„Дженесис” отново заедно след 13 години

Британската рок група „ Дженесис ” потвърди, че се събира за турне през 2020 година - първото им от 13 години насам. Фил Колинс, Тони Бенкс и Майк Ръдърфорд оповестиха новината в ефира на BBC Radio 2 в сряда, 4 март.

Музикантите разкриха някои детайлности към завръщането си - те ще изнесат серия от концерти в Обединеното кралство по-късно през годината. Към тях тримата - класическият състав на групата - ще се причисли и 18-годишния наследник на Колинс Никълъс на барабаните и дългогодишният им  сътрудник Дарил Стърмър на китара и бас. Член-основателят Питър Гейбриъл, който напусна групата през 1975 година, няма да взе участие.

Преди анонса групата „ изтърва ” тежък намек, че нещо се пече, като разгласява фотография на Колинс, Бенкс и Ръдърфорд на страницата на Genesis в Инстаграм, дружно с надпис: And then there were three, както е името на първият им албум като трио, публикуван през 1978 година след напускането на китариста Стив Хакет.

***

Събрали се в интерната на учебното заведение Чартърхаус в Съри, Англия през 1967 година, при започване на 70—те Дженесис спечелиха любовта на почитателите на прогресив рока с албуми като Selling England By The Pound и The Lamb Lies Down On Broadway, а по-късно се радват и на триумф с шлагери като  „ Invisible Touch “, „ Mama ” и „ I Can`t Dance.

Колинс се причислява към групата като барабанист през 1970 година, а след напускането на Гейбриъл, пое ролята на главен вокалист. Групата се раздели през 1996 година

„ Дженесис ” свириха дружно за финален път през 2007 година, когато означиха 40-годишнината си с турнето Turn It On Again.  По това време Колинс съобщи, че с тези концерти групата си взема последно довиждане с почитателите. 
 
През 2018 година Колинс, който има редица здравословни проблеми, съобщи пред списание „ Ролинг Стоун “, че би могъл да намерения за наново събиране при изискване, че зад барабаните ще седне синът му Никълъс, тъй като „ не мисля, че съм кадърен на това “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР